Tonfisksallad från Nice

På denna klassiska sallad kan man äta sig riktigt mätt. Den här versionen innehåller extra mycket knapriga grönsaker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 - 3 potatisar, fast sort
2 ägg
400 g gröna bönor
1 liten zucchini
6 msk olivolja
1 grön paprika
1 röd lök
1 burk tonfisk i vatten, ca 195 g
4 tomater
Salt
Svartpeppar
3 msk vitvinsvinäger
2 msk kapris
½ knippa persilja

Gör så här

Skrubba potatisen grundligt och låt den koka i 15 minuter. Spola av den med kallt vatten, skala och kyl ner. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8-10 minuter. Spola av dem i kallt vatten, skala och dela dem i fyra delar.

Ansa, skölj och halvera bönorna. Sjud dem i lite vatten, 8-10 minuter. Spola i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj zucchinin och skiva den tunt. Bryn skivorna lätt i 1 msk olja.

Ansa paprikan och strimla den tunt. Skala och halvera löken och skär den sedan i tunna skivor. Låt tonfisken rinna av och smula den fint. Skär tomaterna i lagom stora klyftor.

Blanda salt, peppar och vinäger. Rör ner resten av oljan lite i taget. Blanda potatis, bönor, paprika och lökringar. Häll över dressingen och blanda väl. Lägg upp grönsakerna på fyra tallrikar.

Lägg upp ägg, zucchini, tonfisk, kapris och tomatklyftor ovanpå de marinerade grönsakerna. Hacka persiljan och strö den över salladen.
Visningar:
1611
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Tonfisksallad recept
Tonfisksallad m..
av naannii
över 2 månader
Stiffes enkla T
över 2 månader
Tonfisksallad m
över 2 månader
Tonfisksallad
över 2 månader
Pan bagnat´- bu
av tina62
över 2 månader
Tonfisksallad o..
över 2 månader