Tonfisksallad med färsk spenat, tomater och röd chili

Tonfisksallad med färsk spenat, tomater och röd chili

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Tonfisksallad med färsk spenat, tomater och röd chili

Ingredienser

400 g färsk tonfisk eller 2-3 burkar tonfisk i vatten

Marinad:
3 msk limejuice
3 msk mrs cheng’s seafood soy
1 msk honung

Ingredienser:
2 msk rapsolja
1 ask cocktailtomater
1 ask färsk spenat, ca 100-150g
1 knippa salladslök
1 charlottenlök (finhackad)
1 röd chilipeppar (grovt hackad)
Garnera med thaibasilika och korianderblad

Gör så här

Blanda marinaden, skär tonfisken i kuber 2x2 cm. Låt det marinera i minst 30 minuter.

Skölj grönsakerna och dela tomaterna, strimla salladslöken och chilipepparn, hacka shallottenlöken fint. Häll fisken i ett durkslag och spara marinaden.

Hetta upp en wok/panna, tillsätt oljan, när det ryker lite tillsätt fisken och stek den i ungefär 1 minut. Den skall fortfarande vara rosa inuti. Tag upp och håll varmt. Häll marinaden i pannan och koka så att den karamelliseras lite, häll den över fisken. Blanda i grönsakerna.

Om du använder konserverad tonfisk: Häll av vattnet, dela fisken i mindre bitar, lägg i en skål, blanda med grönsakerna. Rör ihop marinaden och koka upp den så att den karamellieras lite. Häll över salladen, blanda väl.
Visningar:
12105
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Tonfisksallad recept
Tonfisksallad m..
av naannii
över 2 månader
Stiffes enkla T
över 2 månader
Tonfisksallad
över 2 månader
Pan bagnat´- bu
av tina62
över 2 månader
Tonfisksallad o..
över 2 månader
Tonfisksallad m
över 2 månader