Tonfriskgratäng med tomat- och löksallad.

God och med lågt GI.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 stora gröna zucchini, (600-800 g)
Salt
Olja till formen
3 burkar tonfisk i vatten
2 dl sojagrädde
50 g Philadelphia light
50 g riven hårdost
salt och malen vitpeppar

Lök- och tomatsallad:
6 tomater
2 salladslökar
Kryddsalt

Gör så här

1. Värm ugnen till 225°.
Skala zucchinin och hyvla den till band med hjälp av en osthyvel. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud banden i någon minut. Låt dem rinna av och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg ovanpå zucchinin i formen. Låt tonfisken rinna av och fördela den ovanpå. Vispa sönder Philadelphian i grädden och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över tonfisken i formen och strö över den rivna osten. Grädda rätten i 20 minuter.

Tomatsallad:
Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Varva lök och tomater med kryddsalt och låt stå kallt till servering.
Visningar:
1345
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.