TONIS RUSSINBRÖD (blir 6 limpor).

Satsen går att dela. Men det lönar sig inte, perfekta att frysa om man hinner med. Dessa limpor brukar gå åt.
En nybakad skiva med smör..........mums.

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st limpo

Ingredienser

100 g jäst
1,2 liter vatten 37 grader
1 flaska brödsirap (mörk)
1 msk salt
1 msk olja eller smör
1 påse vetemjöl ( 2 kg)
Kummin
anis
honung
russin
hasselnötter
valnötter
(lite efter tycke och smak , och mängd)

Gör så här

Ta till en stor bunke,eller helst en el-maskin med degkrokar
Rör ut jästen i lite av vattnet,
Blanda i resten av ingredienserna, vatten,sirap,salt,olja samt ungefär hälften av mjölet.
Forstätt att hälla i resten av mjölet under det att maskinen går.
Degen blir ganska lös, (ta bort krokarna) och låt jäsa i 30 minuter med bakduk över.
Häll upp degen på mjölat bakbord.
Baka ut till limpor( lägg i formar) det blir 6 st
Låt jäsa i 30 min
Grädda i ugnen 175 grader i 40 min.
Visningar:
3203
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

RUSSINBRÖD recept
Russinbröd/kaka
av anead
över 2 månader
Havregrynslimpo..
av Cina78
över 2 månader
Russinbröd
av irko
över 2 månader
Russinbrödbulla
av ros
över 2 månader
Erica´s Äppel o
av ica86
över 2 månader
Russinbröd för
över 2 månader