Torpets läckra äppelpaj

Citronen hjälper till att lyfta denna äppelpaj till högre höjder.
Underbar smak!

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st
Torpets läckra äppelpaj

Ingredienser

Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten

Fyllning:
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 st ägg
4 st äpplen
1/2 st citron, rivet skal

Till servering:
Vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass

Gör så här

Pajskal:
Smula smör och mjöl blanadat med saltet.
Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Låt vila kallt en stund och kavla, eller tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 225 grader.

Fyllning:
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Riv äpplena grovt och blanda i citronskal.

Blanda frukten med äggsmeten och häll fyllningen i pajskalet.
Om du har deg kvar kan du t. ex göra en blomma i mitten i mitten på pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader, ca 25-30 minuter.
Visningar:
9277
Sparat:
194

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader