Torsk- & laxburgare

Torsk- & laxburgare

Betyg (7 röster)
Antal personer
4 st
Torsk- & laxburgare

Ingredienser

200 g färsk lax
200 g torskfilé
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk hackad persilja
2 msk citronjuice
Salt
Peppar
Rapsolja att steka i
Chilimajonnäs
¾ dl majonnäs
2 msk chilisås
1 krm cayennepeppar
Salt
Peppar

Gör så här

Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar och lägg i en bunke. Använd en mixer för att göra fisken till en jämn fiskfärs. När färsen är klar tillsätter man ägg, ströbröd, citronjuice och den hackade persiljan.
Salta och peppra och blanda ordentligt.
Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.

Ta sedan ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera sedan burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd!
Visningar:
8529
Sparat:
380

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Laxburgare med ..
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader