Torsk i örter

Torsk i örter

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Torsk i örter

Ingredienser

600 g torskfilé
2 morötter
75 g fänkål
½ purjolök, gröna delen
1 ½ msk margarin
½ tsk salt
3/4 krm malen vitpeppar
2 krm torkad dragon
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk Touch of taste fiskfond
½ dl hackad persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Strimla morötter och skiva fänkål och purjolök tunnt. Fräs morot och fänkål i margarin i en kastrull på svag värme några minuter.

Blanda ner purjolöken. Fördela grönsakerna i botten på formen. Lägg fiskfiléerna dubbelvikta ovanpå grönsakerna, salta och peppra. Strö över dragon.

Blanda matlagningsgrädde och fiskfond och slå över fisken. Täck formen med folie och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35 minuter. Strö över persilja. Serveras med pressad potatis eller kokt ris och broccoli.
Visningar:
4885
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader