Torsk i citrongräddsås

Härligt god gratäng.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Torsk i citrongräddsås

Ingredienser

600 g torskfiléer (färska eller frysta)
1 paket fryst broccoli, ca 250 g
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gratängsås:
2 dl fiskspad (från formen)
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk pressad citronsaft
1/2 tsk salt
1 äggula

Gör så här

Tina den frysta fisken och broccolin något.

Sätt ugnen på 220 grader.

Skär fiskblocket i 3 cm breda bitar. Lägg fiskbitar eller hela färska filéer på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och peppar. Täck med aluminiumfolie och koka i ugnen ca 20 minuter. Ta ut fisken.

Höj värmen till 275 grader.

Häll av och mät fiskspadet. Späd med vatten till 2 dl. Häll spadet och grädden i en kastrull. Rör ut mjölet i lite vatten. Rör ner blandningen i kastrullen. Låt såsen koka 3-5 minuter.

Tillsärr citronsaft, salt och äggula i såsen. Såsen får inte koka mer.

Lägg broccolin runt fisken. Häll såsen över rätten. Gratinera i ugnen tills rätten fått färg, ca 10 minuter.

Servera med kokt eller kokt pressad potatis.
Visningar:
8468
Sparat:
105

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Oxfilé med basi..
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader