Torsk i hummer och apelsinsås

Snabb och enkel fiskrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfilé eller annan valfri vit fisk
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
Smör
2 dl creme fraiche
1/2 dl mjölk
1 1/2 msk koncentrerad hummerfond
Rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 tsk timjan

Gör så här

Skär fisken i 4 portionsbitar och salta dem lätt.

Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smöret i en låg, vid panna.

Vispa ihop creme fraiche, mjölk, hummerfond, apelsinskal och timjan.

Lägg ner fisken i pannan. Vänd den i smöret och häll över såsen.

Låt fisken sjuda i såsen på svag värme under lock i 5-6 minuter.

Servera med kokta grönsaker, ris eller potatis.
Visningar:
1112
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Ugnsbakad lax i..
över 2 månader
Grillad kalkonf..
av Alsing
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader