Torsk i hummersås

Enkel och snabb maträtt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g djupfryst torskfilé
1/2-1 fänkålsstånd
1/2 tsk salt
2 dl crème fraiche
3/4 dl mjölk
2 msk hummerfond
1 tomat
10-12 oliver, valfritt
Färsk timjan

Gör så här

Tina torsken så att du kan skära den i portionsbitar. Salta dem lätt.

Ansa och tärna fänkålen. Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite matfett. Tillsätt crème fraiche, mjölk och hummerfond. Låt det koka upp under omrörning.

Lägg ner fiskbitarna och ös lite sås över dem. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 6-8 minuter. Smaka av såsen.

Hacka tomaten under tiden. Garnera med tomathack och oliver. Strö över lite färsk timjan.

Servera med kokt eller pressad potatis.
Visningar:
2649
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Ugnsbakad lax i..
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader