Torsk i ugn

Torsk i ugn

Betyg (8 röster)
Antal personer
4 st
Torsk i ugn

Ingredienser

600-800 g torskfilé
400 g färska eller frysta grönsaker, purjolök, morot, selleri, körsbärstomater
1 pkt Kelda citronsås
100 g riven Jarlsbergost
Salt
Peppar
Timjan
Kokt potatis eller ris

Gör så här

Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en smord, eldfast form. (Om du använder frysta grönsaker kan du lägga dem direkt i ugnsformen utan att koka dem).

Lägg fisken över grönsakerna och strö på lite salt, peppar och timjan. Gör fisksås enligt anvisningarna på förpackningen och häll över fisken. Sist strör du över osten.

Baka i ugn ca 15 minuter på 180 grader. Servera med kokt potatis eller ris.
Visningar:
78698
Sparat:
684

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader