Torsk i ugnen

En jättegod och lättlagad fiskrätt! Om det är storätare måste man nog dubblera receptet..och det kanske behövs hur som helst eftersom det är så gott!

Betyg (7 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 pkt torsk el. sej ca. 400 gr
1/2 tsk salt
Äggblandningen:
1 dl grädde
1 dl gräddfil
1/2 tub kaviar (liten tub)
2 kokade och hackade ägg
Dill
Garnering:
räkor

Gör så här

Skär det halvtinade fiskblocket i skivor och lägg i smord form. Strö 1/2 tsk salt över och täck med ugnsfolie. Koka fisken i 175 grader tills fisken är vit . ca, 15 min. Ta ut formen. Om det blivit mycket vätska av fisken kan man hälla bort lite av den. Häll över äggblandningen och sätt in formen igen tills allt fått en vacker gul färg. Garnera med räkor. Serveras med potatis eller ris och rårivna morötter.
Visningar:
6540
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader