Torsk med Bergakungssås

Gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfilé
mjöl till panering
1 - 2 ägg
ströbröd
2 gula lökar
100 g rökt skinka
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk dragon
2 - 3 msk smör
salt
vitpeppar

Gör så här

Skär torskfilén i portionsbitar. Vänd bitarna i mjölet, de lätt uppvispade äggen samt ströbrödet. Låt ligga och torka.

Hacka löken, tärna skinkan fint. Fräs löken glansig i smöret. Fräs skinkan en kort stund.

Tillsätt vin, grädde, buljongtärning, paprikapulver och dragon. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av.

Stek fiskbitarna i rikligt med smör så att de blir gyllengula. Salta & peppra.

Servera med ris eller pressad potatis.
Visningar:
1345
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader