Torsk med räkor, gurka och pepparrot

med smak av senap och pepparrot

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfilé, helst ryggbiten
2 - 3 hg oskalade räkor
1/2 färsk gurka
3 msk lätt creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 knippa dill
1 bit pepparrot
salt
vitpeppar

Gör så här

Salta torsken och låt den vila ca en timma.
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela fisken i fyra jämnstora bitar.
Peppra.
Ugnstek torsken cirka 15-20 minuter, eller tills den är fast och fin. Skala räkorna. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i mindre bitar. Blanda
creme fraiche och senap i en skål. Finhacka dillen. Blanda ner räkor, gurka
och dill. Smaka av med salt och peppar.
Riv pepparroten.
Servera torsken med kokt potatis, räk- och grukröran och strö till sist över
pepparroten.
Visningar:
1653
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader