Torsk och kaviargryta

Detta är ett av familjens favoritrecept. Fiskrätt (från Viktväktarna) som går hem även hos barn.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Torsk och kaviargryta

Ingredienser

500 g benfri torsk (eller annan fast vit fisk)
1 gul lök
2-3 morötter
1-2 äpplen
2 tsk flytande margarin
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde
3 msk maizenaredning
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
5 msk rökt kaviar (typ Kalles)
Salt
Peppar

Gör så här

Skala grönsakerna och äpplet. Hacka löken och skiva morötterna. Kärna ur och tärna äpplet. Fräs alltsammans utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde. Koka ihop grytan i 7-8 minuter. Red av med maizena.

Skär torsken i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med kaviar, dill och gräslök. Smaka av med peppar och salt. Ge grytan ett uppkok och servera med kokt potatis och en god sallad med äpple och melon.
Visningar:
6866
Sparat:
224

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader