Torskfilé med morötter och vitt vin

Torskfilé i ugn med en underbart god sås

Betyg (7 röster)
Antal personer
4 st
Torskfilé med morötter och vitt vin

Ingredienser

400 g torskfilé
4 stora morötter
1 röd lök
margarin att steka i
1 tsk citronpeppar
2 tsk dragon
1 krm vitpeppar
1,5 dl vitt matlagningsvin
1,5 dl vatten
1-2 msk fisk- och vinfond
1 dl matlagningsgrädde
(ev. 2 stjälkar selleri)
1 krm salt

Gör så här

Tina torskfilén.

Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morötter och rödlöken i margarin utan att de tar färg tills rödlöken mjuknat.

Tillsätt citronpeppar, dragon, vitpeppar, (ev. selleri), vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.

Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över salt och häll sedan över grönsakssåsen.

Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

Servera med pressad potatis och kokt broccoli.
Visningar:
16436
Sparat:
278

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader