Torskfilé på Elisabeths vis

Lättrimmad torsk blir en delikatess. Häer serveras den med en sås som kompletterar fiskens fina smak.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 torskfiléer
1 msk olivolja

Att rimma i:
1 dl grovt salt
½ dl socker

Sås:
50 g soltorkade tomater
3 dl crème fraiche
1 msk tomatpuré
1 msk basilika hackad, färsk
Salt
Peppar

Tillbehör:
½ gul paprika
½ röd paprika
1 tsk smör
½ buljongtärning
5 dl vatten
250 g nudlar

Gör så här

Rimma torskfiléerna. Blanda salt och socker. Varva torsk och saltblandningen i en skål. Täck över med plastfolie och ställ i kylen cirka 2 timmar.

Hacka de soltorkade tomaterna fint. Vispa crème fraiche med elvisp 3-4 minuter. Blanda ner tomatpuré, soltorkade tomater och basilika. Blanda väl med elvispen. Smaka av med salt och peppar.

Ansa och hacka paprikan. Fräs den i lite matfett i en kastrull. Smula över en halv buljongtärning. Häll på 5 dl vatten och koka upp. Lägg i nudlarna och koka enligt paketets anvisningar.

Skölj av fiskfiléerna i kallt vatten och halstra dem i olivolja 3-5 minuter på varje sida. Servera med nudlar och sås.
Visningar:
2873
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader