Torskjärpar med kaviarsås

Ett förnyat klassiskt recept på fiskbullar. Bullarna har blivit knapriga järpar som serveras med en otroligt god kaviarsås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g torsk- eller koljafiléer
1 gul lök
Smör eller margarin till stekningen
1 tsk salt
2 - 3 msk ströbröd
2 ägg
Nymalen svartpeppar
Salt

Kaviarsås:
En halv knippa gräslök
2 dillkvistar
1 dl majonnäs
1/2 dl mild , naturell youghurt
2 - 3 msk kaviar

Gör så här

Skala och hacka löken fint. Fräs löken i lite matfett tills den mjuknar. Bena ut fiskfiléerna och kör dem med 1 tsk salt i en mixer till en färs.

Blanda fiskfärs, lök och ströbröd. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Salta och peppra. Skölj händerna i kallt vatten och forma färsen till små, avlånga bullar.

Smält matfettet i en stekpanna och stek järparna tills de är gyllenbruna, ca 15 minuter. Vänd dem då och då.

Hacka gräslök och dill fint. Blanda örterna med majonnäs, youghurt och kaviar. Servera torskjärparna med kaviarsås och potatismos.

Variation: Potatismos är gott till denna rätt. Ett snabbt sätt att göra ett mos är att blanda potatismospulver med hälften grädde och hälften vatten. Blanda sedan ner finhackad gräslök.
Visningar:
1251
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.