Torskstek med svamp- & baconfyllning

Torskstek med svamp- & baconfyllning

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Torskstek med svamp- & baconfyllning

Ingredienser

2 torskfiléer med skinn (ca 500 g/st)
500 g kantareller
2 pkt bacon
2 msk smör
Svartpeppar
1 msk hackad rosmarin
½ dl hackad persilja

Gör så här

Börja med att rensa och putsa svampen. Stek svampen i smör så den får en härlig yta. Skär bacon i mindre bitar och blanda ner i svampen. Stek så allt får en gyllene yta och blanda ner örterna.

Ta några tag med pepparkvarnen och ställ åt sidan. Lägg ut en torskfilé på en skärbräda med skinnsidan ner, lägg ut svamp och bacon över filén. Lägg sedan på den andra filén och pressa försiktigt.

Bind med steksnöre (som man gör med en vanlig stek). Bryn smör i en rymlig stekpanna och stek torsken så den får en härlig yta på bägge sidor.

Lägg över torsken på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Bryn gärna lite mer smör och servera till fisken.

Potatispuré och kokta bönor är jättegott till.
Visningar:
3740
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.