Tortilla Española

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0.5 kg potatis
6 st ägg
2 st gula lökar
olivolja
salt
vitpeppar

Gör så här

1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.

2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.

3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.
Visningar:
1445
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Tortilla recept
Bacon och kyckl..
över 2 månader
Mexikansk burri
av LaJefa
över 2 månader
Taco på plåt
över 2 månader
Pulled pork på ..
över 2 månader
Tacotårta med k
över 2 månader
Enchiladas med
av Emma2
över 2 månader