Tortillaskal med biffsallad

En lunchsallad som är lätt att göra och som både ser ut och smakar som om den vore hämtad från den bästa mexikanska restaurang.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g plankstek, putsad och tunt skivad
4 tortillas, 22 cm i diameter
1 msk olja
1 tsk chilipeppar
½ strimlat isbergssalladshuvud
1 utkärnad och hackad tomat
½ dl riven ost, 16%

Marinad:
1 liten gul lök
1 dl salsa
½ dl färskpressad limesaft
1 tsk stark mexikansk chilisås

Gör så här

Börja med att förbereda marinaden. Skala och hacka den gula löken fint. Blanda lök, salsa, färskpressad lime och chilisås väl. Sätt ½ dl av marinaden åt sidan. Lägg ner biffskivorna i resten av marinaden. Täck över med plastfolie och låt dra i kylen 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj fyra portionsformar som rymmer 250 g var, med olja. Smörj ena sidan av tortillan med olja. Strö chilipeppar över tortillan på den oljade sidan. Placera tortillan i portionsformarna och baka i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna helt.

Hetta upp 1 tsk olja på medelvärme i en teflonstekpanna. Bryn det marinerade köttet tillsammans med den ½ dl marinad som är sparad. Bryn köttet tills det är genomstekt, ca 5-10 minuter.

Lägg sallad i tortillakorgarna. Lägg i det brynta köttet och strö över hackad tomat och riven ost.
Visningar:
1030
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Tortillaskal recept
Het biffsallad
av dieterk
över 2 månader
Cowboygryta i t
av styvan
över 2 månader
Räkwrap
av pihal
över 2 månader