Toscaäpplen

Perfekt efterrätt till höstmiddagen. Plocka de fallna äpplena och gör en ljuvlig dessert!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 små, syrliga äpplen
50 g smör eller margarin
1 dl farinsocker
1 dl pecannötter
3/4 dl cashew-nötter
½ dl skalad mandel
½ tsk malen ingefära
1 tsk kanel

Gör så här

Avlägsna kärnhusen och skär äpplena itu. Riv nötterna och mandeln.
I smöret rör du ner farinsocker, ingefära samt grovhackade nötter och mandlar.
Smörj en ugnsform. Rada ut äppelhalvorna i formen. Lägg fettblandning i halvorna och strö över kanel. Ställ i 200 grader varm ugn cirka 20 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Visningar:
1388
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Toscaäpplen recept
Havretoscaäpple..
av Jnny
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Äppelkaka från ..
över 2 månader
Toscaäpplen ell
över 2 månader
Toscaäpplen
av racy
över 2 månader
Toscaäpplen..
över 2 månader