Toscaäpplen

En helt ljuvlig gammaldags efterrätt som jag gjort många gånger. Skulle kunna äta den varje dag! För att förenkla om man har bråttom eller är så sugen så att man inte hinner koka äppelbitarna, använd päron på burk, det blir precis lika gott!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora eller 8 små äpplen
5 dl vatten
1-1 ½ dl strösocker
saften av en ½ citron
Mandelsmet:
150 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ msk vetemjöl
4 msk mjölk
150 g flagad sötamadel

Gör så här

Skala och kärna ur äpplena. Halvera och koka äpplena nätt och jämnt mjuka i en sockerlag av vattnet, sockert och citronsaft. Låt äpplena rinna av och lägg dem i smord eldfast form.
Blanda smör, socker, vetemjöl, mjölk och flagad mandel i en kastrull. Koka upp sakta och häll den sedan över äpplena. Sätt i ugnen i medelstark värme, ca 225 grader och låt mandelsmeten få vacker färg, ca 20 minuter.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Visningar:
1597
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Toscaäpplen recept
Havretoscaäpple..
av Jnny
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Äppelkaka från ..
över 2 månader
Toscaäpplen ell
över 2 månader
Toscaäpplen
av racy
över 2 månader
Toscaäpplen
över 2 månader