Toscabakelser

Tänk på att knäckglasyren bara ska få ett mycket kort uppkok, annars kan den sockra sig. Typiskt för toscabakelserna är ju att knäcken ska vara lite seg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16-20 st

Ingredienser

Mördeg:
100 g smör eller margarin
2 msk strösocker
2 ½ dl vetemjöl
Smör eller margarin till formarna

Fyllning:
75 g smör eller margarin
4 msk strösocker
1 ägg
¾ dl vetemjöl

Knäckglasyr:
2 dl flagad sötmandel
1 dl strösocker
75 g smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Arbeta ihop mördegen på bakbordet och lägg den att vila en stund i kylen.

Rör matfett och socker till fyllningen. Tillsätt ägget och blanda i mjölet.

Klä välsmorda bakelseformar med mördegen och fördela fyllningen i formarna. Ställ dem på plåt och grädda dem ca 10 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat.

Blanda alla ingredienserna till glasyren i en liten kastrull och låt dem få ett kort uppkok under omrörning.

Fördela glasyren över de halvgräddade bakelserna och sätt åter in dem ca 10 minuter i ugnen tills knäcken är läckert brun.

Låt bakelserna svalna och lossa dem sedan ur formarna med en liten spetsig kniv.
Visningar:
3355
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Lingon och Tosc
av Frida87
över 2 månader