TOSCAKAKA med apelsin och hasselnötter

En ny version på gammal klassiker! Under det krispiga täcket av hasselnötskärnor gömmer sig en saftig kaka med smak av apelsin.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

100 g smör/marg
1 dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
rivet skal + saft av ½ apelsin
Glasyr:
100-150 g grovt hackade hasselnötskärnor
50 g smör/margarin
¾ dl strösocker
2 msk mjölk
1 msk vetemjöl

Gör så här

Kakan: Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal + saft. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt. Bred ut smeten försiktigt (den är ganska tjock) i en smord och bröad form med löstagbar botten eller i en liten långpanna. Bli inte förskräckt över att det bara blir ett tunt lager smet, men se upp så att ströbrödet inte lossnar när den bres ut i formen! Grädda ca 15 min i 200 grader (nedre delen av ugnen) och bred över glasyren. Fortsätt att grädda, nu i mitten av ugnen, i ca 10 min.Glasyren: Lägg smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull och sjud på svag värme tills den tjocknar. Häll i nötterna, blanda runt och bred sedan över kakan.
Visningar:
2373
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

TOSCAKAKA recept
Falsk Toscakaka
av thewhy
över 2 månader
Toscatårta med
av tina62
över 2 månader
Toscakaka i lån
över 2 månader
Toscakaka
över 2 månader
Toscakaka - glu
av lennali
över 2 månader
Kokostoscakaka
över 2 månader