Toscasnäckor

Underbart!

Betyg (1 röst)
Toscasnäckor

Ingredienser

½ pkt jäst för söta degar (röd)
75 g smör
Ca: 6 ½ dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 msk socker

Fyllning:
3 msk smör
2 msk socker

Glasyr:
50 g skållad, flagad mandel
50 g smör
½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här

Finfördela smöret i 6 dl av mjölet. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Blanda ner jästen, resten av den kalla mjölken och sockret i smör- och mjölblandningen. Arbeta samman och tillsätt ev lite mer mjöl.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla till en avlång fyrkant, ca 1 cm tjock. Rör samman smör och socker till fyllningen och bred ut på degen. Rulla ihop. Skär längden i ca 24 bitar. Lägg i pappersformar på plåt. Låt bullarna jäsa, ca 1 tim.

Blanda ingredienserna till glasyren i en liten tjockbottnad kastrull. Grädda bullarna i 250°, 3-4 min. Låt glasyren koka upp och fördela den på bullarna. Grädda ytterligare 3-4 min.
Visningar:
5238
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR