Tournedos

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g oxfilé av mittbiten
2 dl buljong som reducerats med 2 dl rött vin
1 msk smör

Gör så här

Putsa köttet fritt från senor och skär i ca 3-4 cm tjocka skivor. Låt köttet vila i rumstemperatur 30 minuter före tillagningen. Bryn 1 msk smör i het stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek i minst 2 minuter per sida beroende på önskad stekgrad. Tag upp och håll köttet varmt. Vispa ur pannan med rödvinskoket och låt småkoka 2 minuter tills såsen tjocknat. Servera köttet på en spegel av såsen tillsammans med ugnsbakad potatis.
Visningar:
6343
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Falukorvstourne
över 2 månader
Tournedos på gr
av styvan
över 2 månader
Baconlindad Pep
över 2 månader
Tournedos med p
av tina62
över 2 månader
Trattkantarellf
av look
över 2 månader
Färstournedos m
över 2 månader