Tournedos med sparris

Finare huvudrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 st stora Oxfilé
16 styck Sparris
Smör till stekning
Salt
peppar

Tillbehör:
8,0 styck Potatis
Sockerärter

Aromsmör:
70 gram Smör-margarin
3 gram Tomater (soltorkade)
5 msk Basilika (finhackad)
1 msk Olivolja
Svartpeppar

Gör så här

Aromsmör: Blanda alla ingredienser med smör. Lägg in i kylskåp eller frys.

Putsa köttet och bind ihop köttbitarna med snöre. Sätt ugnen till 225 grader.

Borsta potatis en ren, men behåll skalen.
Skär i klyftor och lägg på en ugnsplåt.
Pensla med matolja och krydda potatisen.
Sätt in i ugn 20-30 min.

Skala sparrisen med potatisskalare och
koka den i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 10-20 min. Den är klar när den böjer sig som på bilden. Lägg i sockerärtorna när 3 min av koktiden återstår.

Stek köttet i smör på medelhög värme
3-5 min på vardera sidan (ev. lite längre om genomstekt kött önskas).
Tag fram aromsmör och skär i skivor.
Visningar:
1440
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilégryta
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Lyxig torskgrat
över 2 månader
Krämig kyckling
över 2 månader
Kycklingröra me
av Gillsan
över 2 månader