Trädgårdsmästargryta

Sprider en gudomlig god doft i hela köket under tillagningen.

Serveras som den är eller till ett gott bröd.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Trädgårdsmästargryta

Ingredienser

400 g tunna skivor nöt, innanlår, ytterlår eller högrev
2 stora lökar
6 medelstora potatisar
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 purjolök
1 ½ msk smör
1 ½ tsk salt
1 flaska lättöl á 33cl
2 dl vatten
1 köttbuljongstärning
2 msk finklippt persilja

Gör så här

Dela köttbitarna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken. Skär alltsammans i skivor. Bryn köttet i hälften av matfettet, salta lätt och tag upp det. Bryn löken i resten av smöret.

Varva kött och grönsaker i en gryta, det undre och övre lagret bör vara potatis. Häll ölet i grytan. Koka ur stekpannan med vatten och smula ner buljongtärningen. Häll skyn i grytan och salta lätt.

Lägg på lock och ställ grytan i ugnen på nedre falsen i 200 grader eller på spisen i 45 minuter tills köttet känns mört. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.

Denna rätt går utmärkt att frysa.
Visningar:
9133
Sparat:
34