Tranbärsglaserat kycklingbröst och ärtskum

En fröjd för både öga och gom!
Ser mer avancerat ut än vad det är att göra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Tranbärsglaserat kycklingbröst  och ärtskum

Ingredienser

4 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
Olja och smör till stekning
Salt
Nymalen svartpeppar

Glaze:
1 st chilifrukt
2 dl tranbärsjuice (eller koncentrerad tranbärsdricka)
1 dl råsocker , strö
3 msk balsamvinäger

Ärtskum:
1 1/2 msk konc kycklingfond + 5 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
200 g små gröna ärter (frysta , tinade)
En nypa körvel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Krydda kycklingbrösten runt om med salt och peppar. Stek kycklingen på bägge sidor i olja så att den får fin färg. Lägg i en ugnssäker form.

Glaze:
Kärna ur och finhacka chilifrukten. Koka ihop ingredienserna till glazen till en simmig konsistens. Låt svalna något.

Skeda över glazen, ställ formen i ugnen och stek kycklingen till en innertemperatur på ca 65°C i ca 20 minuter.

Ärtskum:
Koka ihop kycklingfond, vatten, grädde och crème fraiche tills halva mängden återstår. Lägg i ärter och körvel.
Kör med stavmixer för att skumma upp såsen. Smaka av med salt och peppar.

Dela kycklingen på mitten och lägg upp snyggt med tillbehören på tallrikar.

Tillbehörs-förslag:
Potatisklyftor,Potatiskroketter ,Potatisgratäng ,
tomatsallad .
Visningar:
3054
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Vaniljmuffins m
av elira
över 2 månader
Charlotte Russe
av saxa
över 2 månader