Trattkantarellsoppa

Mustig höstglädje från markerna

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 liter färska trattkantareller ( 2 dl frysta / torkade)
1 klick smör
4 msk vetemjöl
1 liter buljong (prova olika)
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl grädde
1 msk roquefortost
1 tsk citronsaft
lite persilja

Gör så här

Stek svampen.
Tillsätt vetemjölet och rör om väl.
Häll i buljong, lite i sänder och rör om väl hela tiden.
Lägg i tomatpurén och osten.
Koka i 10 minuter.
Tillsätt grädden och citronsaften.
Smaka av,
Koka upp, strö över persilja och servera het.
Visningar:
1116
Sparat:
15
Trattkantarells..
av lennali
över 2 månader
Enkel trattkant
av mllu
över 2 månader
Trattkantarells
över 2 månader
Trattkantarells
av thax
över 2 månader
Trattkantarells
av zonale
över 2 månader