Trattkantarellsoppa med purjolök

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g trattkantareller
2-3 purjolökar ca 200 g
smör till stekning
1 dl vitt vin
6 dl vatten
2 msk kycklingfond (t ex Bongs)
1/2 dl grädde.

Gör så här

Dela kantarellerna i bitar. Strimla purjolökarna. Fräs kantareller och purjolök i smör i en kastrull. Häll på vin, vatten och kycklingfond. Låt soppan koka någon minut. Servera med en klick crème fraiche och ostgratinerade snittar.
Visningar:
2011
Sparat:
16
Trattkantarells..
av lennali
över 2 månader
Enkel trattkant
av mllu
över 2 månader
Trattkantarells
över 2 månader
Trattkantarells
av thax
över 2 månader
Trattkantarells
av zonale
över 2 månader