Trattkantarellsoppa med Roquefort

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 1/2- 3 1/2 dl förvällda trattkantareller
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liter buljong
1 m sk tomatpuré
1 msk roquefortost
1 dl grädde
1 tsk citronsaft
persilja

Gör så här

Fräs matfett i en kastrull. Lägg i svampen, skuren i bitar, och låt den fräsa några minuter. Pudra över mjölet och rör väl. Späd med buljongen, lite i sänder. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och citronsaften. Smaka av och strö över persilja.
Visningar:
1470
Sparat:
13
Trattkantarells..
av lennali
över 2 månader
Enkel trattkant
av mllu
över 2 månader
Trattkantarells
över 2 månader
Trattkantarells
av thax
över 2 månader
Trattkantarells
av zonale
över 2 månader