Tre veckers sallad

Detta är en sallad som passar till all mat, till och med som sallad i hamburgare.

Betyg (5 röster)
Antal personer
10-15

Ingredienser

1 kg morötter
1 kg vitkål
1 purjolök
1 paprika
1 dl rapsolja (olivolja)
1 dl äppelcidervinäger
3/4 dl socker
lite salt
salladskrydda

Gör så här

Riv morötter och vitkål på rivjärn eller i matberedare, välj själv grovlek. Finhacka purjolök och paprika.

Blanda och koka upp olja, äppelcidervinäger, socker, salt och salladskrydda.

Blanda grönsakerna i en stor skål och häll över lagen. Rör om väl. Salladen håller sig upp till tre veckor i kylen och passar till allt.
Visningar:
6921
Sparat:
281

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader