Tryffel med apelsin och kanel

Julgodis

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 25
Tryffel med apelsin och kanel

Ingredienser

250 g fazer ögon mörk choklad eller ljus choklad
0,75 dl socker
2 dl vispgrädde
70 g smör
1 apelsin (fint rivet skal av en apelsin)
1 tsk kanel

Topping:
100 g fazer ögon block mörk

Gör så här

Tryffel:
Koka upp grädde, kanel och socker. Tillsätt fint hackad choklad och apelsinskalet. Rör till en slät massa, tillsätt rumsvarmt smör och rör slät. Häll upp i en form och ställ kallt. När chokladen stelnat gör kulor med hjälp av ett varmt kuljärn eller en tesked. Ställ kallt och låt dem stelna ordentligt.

Topping:
Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad. Doppa sedan kulorna i den smälta chokladen. Lägg dem sedan på ett smörpapper och låt stelna.
Visningar:
3336
Sparat:
166

LIKNANDE RECEPT

Marängäppelkaka
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Lyxiga sommarbu
av tina62
över 2 månader