Tryffelkaka

Fantastiskt god, ett måste för alla chokladälskare

Betyg (2 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Kakan:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker (utan blir det beskt)
2 ägg
1 1/2 dl mjöl

Tryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad (Marabou går utmärkt)

Ibland varierar jag kakan lite och tillsätter då ca 10 - 15 droppar pepparmintsolja , blir supergott!

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i kastrull, ta av från plattan. Rör i socker,kakao,vaniljsocker, rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i smord rund ugnsform med löstagbar kant (inte för stor form då blir kakan torr, ta hellre en mindre så den blir högre)
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min.absolut inte längre, den ska vara lite lös i mitten!
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladkakan i bitar och lägg i kastullen så det smälter. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme, ta ut den och bred den över kakan. Låt stå kallt ca 1 timme före servering. servera med vispad grädde eller glass till.
Visningar:
4549
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Tryffelkaka recept
Vit chokladtryf
av tina62
över 2 månader
Vitchokladtryff
av tina62
över 2 månader
Chokladtryffelk
av Vompa
över 2 månader
Idas Chokladtry
av ANNGUS1
över 2 månader
Chokladtryffelk
av monac
över 2 månader