Tunnbrödstårta med lax

Denna tårta består av två nybakade tunnbrödskakor med en ljuvlig och smakrik laxfyllning mellan. Servera tunnbrödstårtan nästa gång du får gäster!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

Bottnar:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 ½ dl mjölk

Fyllning:
1 ask naturell mjukost, ca 200 g
3 msk matlagningsyoughurt
2 - 3 tsk riven pepparrot
100 g rökt lax
½ dl hackad gräslök
Salt
Peppar

Garnering:
1 dl riven parmesanost
1 - 2 selleristjälkar
1 papaya

Gör så här

Börja med bottnarna. Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och matfett till en grynig massa, med en kniv eller i en matberedare.

Tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Dela degen i två lika stora delar. Klappa ut varje del till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.

Hetta upp en stekpanna och grädda varje kaka ca 3 minuter per sida i stekpannan. Låt bottnarna svalna på galler. Sätt ugnen på 150 grader.

Gör fyllningen. Rör ut osten med youghurt. Smaksätt oströran med pepparrot.

Strimla laxen. Tillsätt lax och hackad gräslök i oströran. Smaka av med salt och peppar.

Lägg en botten på en bakpappersklädd plåt. Bred laxfyllningen på bottnen.

Lägg nästa botten ovanpå fyllningen. Strö över riven parmesanost.

Grädda tårtan mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten har smält och fått fin färg.

Skär sellerin i tunna skivor. Skala, kärna ur och skiva papayan. Garnera tårtan med selleri och papaya.
Visningar:
1330
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Tunnbrödstårta
av MrsC
över 2 månader
Tunnbrödstårta
av AnikaH
över 2 månader