Tuppkaka

En smidig och enkel kaka

Betyg (4 röster)
Antal personer
ca 25

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
1 dl kallt vatten
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
75 gr smör
1 dl socker
1 äggula
vaniljsocker (efter smak)
Garnering:
cocos

Gör så här

Vispa ägg och socker, tillsätt vatten, mjöl och bakpulver.
Häll ut på en smord liten långpanna.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en gryta och låt det sjuda lite. Hälles över kakan och strö över cocos.
När den svalnat skäres rutor.
Visningar:
5307
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Tuppkaka recept
Geijerska tuppk..
av essim
över 2 månader
Gula rutor (tup
över 2 månader
Tuppkaka med ra
av Algot
över 2 månader
CARINAS TUPPKAK..
över 2 månader
Tuppkaka
av Lisa62
över 2 månader
Försommarens tu
av marble7
över 2 månader