Turkisk Cigarr Pirog

"Börek" är det samlingsnamn de på turkiska maträtter som oftast har smördeg som bas. Detta är också en "börek" och passar väldigt bra som förrätt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 - 5

Ingredienser

3 satser smördeg
150 gram fårost
½ bunt persilja
1 ägg
3 dl olja

Gör så här

Börja med att mosa fårosten. Finhacka sedan persiljan och blanda med osten. Knäck sedan ägget i skålen med ost och persilja. Förbered smördegen. Skär ut rektangulera bitar från smördegen ca 10 x 15 cm stora. Lägg en smal remsa av ostfyllningen på rektangelns smalare nedre kant. Vik in de två lång sidorna och rulla sedan uppåt tills du får pirogen cigarrformad. Fortsätt på detta viset tills ostfyllningen är slut. Fritera sedan dessa piroger i olja tills priogen får en svagt gyllenbrun färg. Lägg samtliga piroger på hushålls papper och låt svalna. Voilà!
Visningar:
4609
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Pirog recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader