Turkisk Pepparkaka

Inte från Turkiet, men med Turkiskt Peppar!
Annorlunda fika som blir hett samtalsämne bland gästerna...

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kaffe
0,5 dl olja eller smält margarin

fyllning:
en påse hårda turkiska peppargodisar
200 g margarin/smör
2 dl florsocker
2 ägg

Gör så här

Vispa samman ägg och socker till en pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver och häll i äggsmeten. Rör om tills mjölet är ordentligt blandat. Sedan blandar du i kaffet och sist fettet.
Bred ut på bakplåtpapper i långpanna och grädda i 225grader i ca fem minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna något.
Fyllning (kan med fördel göras före kakan, så att det är färdigt):
Krossa godiset i beredare eller linda in det i handduk och krossa med köttyxa.
Rör smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget tills krämen är blank. Rör i turkisk peppar-krosset.
Bred krämen på kakan och rulla ihop på längden.
Skär upp och servera som rulltårta.
Visningar:
1626
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaka recept
Mjuk pepparkaka
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Julens godaste
av maggi
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader