Ugn & örtmarinerad fläskfilé

Toppen till en buffé

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 kg fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Marinad:
2 dl vitt vin
2 dl vatten
5 lagerblad
3 msk hackad timjan

Gör så här

Ugn: 175 grader

Putsa fileén. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form, salta och peppra. Låt fileérna steka klart mitt i ugnen 20-25 minuter.Blanda ingredienserna till Marinaden.Skär fileérna i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat. Låt svalna. Häll över marinaden. Låt vila minst ett par timmar, gärna över natten. Garnera med cocktailtomater inför serveringen.
Visningar:
1229
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader