Ugnsbakad falukorv med katrinplommon och äpple

Den hederliga falukorven får sällskap av potatis, lök, äpple och katrinplommon och täcks med foliepapper. Du ställer in fatet i ugnen och sedan sköter sig middagen själv tills den är klar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 ring falukorv, ca 500 g
1 äpple
8 urkärnade katrinplommon
1 gul lök
8 potatisar
25 g smör eller margarin
3 msk buljong
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk finklippt dill, persilja eller gräslök

Gör så här

Dra skinnet av korven och skåra den på 8 ställen med jämna mellanrum. Lägg korven på ett ugnssäkert fat.

Skölj och skala äpplet och dela det i 8 klyftor. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon i varje skåra.

Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen. Bryn lök och potatis i matfettet.

Lägg den brynta löken och potatisen i mitten på korven. Häll på buljong och krydda med salt och peppar. Täck fatet med aluminiumfolie.

Stek falukorven i 175 grader, ca 45 minuter. Strö över det kryddgröna strax innan serveringen.
Visningar:
1934
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Falukorv recept
Snabb falukorvs..
av gunma
över 2 månader
Gunnars falukor
över 2 månader
Falukorvslåda m
över 2 månader
Karibisk Faluko..
av erajsko
över 2 månader
Gryta med bönor
av evaldo
över 2 månader
Penne- och falu
över 2 månader