Ugnsbakad hel rödlök med örtröra

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora rödlökar, ca 400 g
grovt salt
ÖRTRÖRA:
2 dl crème fraiche eller kesella
salt
finhackad chili, t ex spansk peppar
1 dl finhackad persilja
finhackad färsk koriander

Gör så här

Häll ett lager, 1-2 cm tjockt, med grovt salt i en ugnssäker form. Skär av lite vid rotändan på lökarna så de blir plana. Skär ett kryss i toppen. Placera lökarna i saltet. Sätt in formen i 225° och baka dem ca 30 minuter. Blanda ingredienserna till örtröran och servera den kall till lökarna.
Visningar:
686
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Örtröra recept
Bakad potatis m..
över 2 månader
Provencalsk Nin
över 2 månader
Festlig bakpota
av Queenie
över 2 månader
Möllepotatis
av suwiwe
över 2 månader
Gratinerad tors
av Fin
över 2 månader
Fiskburgare på
av Fin
över 2 månader