Ugnsbakad korv i flera lager

Den här rätten passar alla åldrar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500-600 g rak falukorv
1 liten rödlök
150 g mozzarellaost
3 msk tomtpuré
1 tsk oregano
4 port potatismos av pulver eller hemlagad
2 äggulor
2 paprikor
1 msk olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär korven i tjocka skivor på längden. Skala och skiva löken, skiva tomaterna och mozzarellaosten. Bred lite tomatpuré på bottenskivan av falukorven. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Smula över lite oregano. Lägg på några lök,- tomater och ostskivor. Fortsätt varva så med resterande korv, lök, tomat och ost. Strö gärna lite oregano på varje lager.
Gör ett potatismos. Rör i äggulorna. Spritsa eller klicka små potatisrosetter vid ena sidan av korven i formen. Kärna ur och klyfta paprikan. Lägg klyftorna vid andra sidan av korven. Ringla lite olja över paprikan och strö på lite salt. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter tills moset fått vacker färg och osten smält.
Visningar:
2365
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Bettans goda pa..
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader