Ugnsbakad lök

Världen bästa ugnsbakade lök enligt Jamie Oliver, jag håller med! Lite omständig att göra men riktigt god och matig som tex. förrätt eller tillbehör.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora silverlökar el . gula lökar , skalade
olivolja
2 vitlöksklyftor , finhackade
4 kvistar färsk rosmarin
8 msk vispgrädde
ett par nävar riven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
4 skivor bacon

Gör så här

Koka löken mjuk i 15 min. Häll av vattnet, låt den svalna. Skär bort toppen och gröp ur varje lök försiktigt med en kniv. Hacka det urlyfta.

Värm ugnen till 200 grader. Fräs upp vitlöken, lökhacket och lite hackade rosmarinblad i olivolja tills allt är mjukt. Häll på grädden, dra av värmen. Rör i parmesan, salta och peppra.

Linda en skiva bacon vid överkanten på varje lök och fäst den med en rosmarinkvist eller en tandpetare. Lägg lökarna i en långpanna och fyll dem med fräset. Strö parmesan ovanpå. Baka i ugnen i ca 25 min.
Visningar:
5493
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader