Ugnsbakad lax

Den här laxen är helt underbar! Gör gärna den kalla senapssåsen till (se nästa recept) också och då blir det perfekt! Tycker man inte om senap så mycket så ta mindre senap och smaka av.
Jag hade ganska tjock bit lax som jag efter 25 min fick dela i portionsbitar och ha i ugnen en stund till.

Betyg (2 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

2 1/2 kg laxfilè
ca 10 dl grovt havssalt
1 1/2 dl olja
1 1/2 dl pressad citronjuice
1 msk dijonsenap
nymalen vitpeppar
2 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
citronklyftor att dekorera med.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Täck en ugnsplåt med ett cm-tjockt lager havssalt. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på saltbädden.
3. Rör ihop olja, citronjuice, senap, och peppar. Blanda i dill och gräslök. Fördela kryddblandningen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.
4. Servera med citronklyftor och färska örter, färskpotatis och gärna kall senapssås
Visningar:
13347
Sparat:
110

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader