Ugnsbakad lax i hummersås & duchesspotatis

Det här är riktigt gott! Har använt en färdig sås från Blå Band! Potatisen kan du antingen spritsa i en ugnsform och göra som en fiskgratäng med lax, mos & sås allt i ett. Eller om det ska vara lite “finare”, spritsa duchesspotatis på en ugnsplåt & servera vid sidan om!

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Ugnsbakad lax i hummersås & duchesspotatis

Ingredienser

1 kg potatis
3 äggulor
2 msk smör
1 dl mjölk (alt. grädde)
4 laxfileér
Salt
Peppar
2 pkt Blå Bands hummersås

Gör så här

Skala och koka potatisen. häll av vattnet och stöt potatisen med en mosstöt. Tillsätt äggulorna, smöret & mjölken och blanda väl. Fyll en spritspåse med moset! Smörj en ugnsfast form och lägg i laxfileérna i mitten. Spritsa moset runt om och häll över såsen. gratinera i gun 225 grader ca 30 min. Servera med kokt broccoli & en grön sallad. Hade det här nu varit en “finare” middag hade jag saltbakad laxfileérna i ugn, kryddat med rosepeppar och serverat sås & duchesspotatis vid sidan om! Smaklig måltid!
Visningar:
22412
Sparat:
396

LIKNANDE RECEPT

Lax under crème
av ros
över 2 månader
Pasta med humme
av mumsan
över 2 månader
Kalasgod spätta..
av momma45
över 2 månader
Laxfilé med hum
av ros
över 2 månader
Hummersås med s
av ros
över 2 månader
Laxfilé i humme
av styvan
över 2 månader