Ugnsbakad lax med feta

Mycket praktiskt och dessutom vackert är det att ha fisk och grönsaker i samma form. Smulad fetaost ger sälta och smak tillsammans med rosmarin och anisdoftande fänkål.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 bitar skinn- och benfri laxfilé, 500 g
1 - 2 fänkål, ca 300 g
1 röd paprika
Smör- och rapsolja, gärna oliv
1 tsk salt
1 msk rosmarin
100 g smulad fetaost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

Blanda grönsaker och smör- och rapsolja i en ugnssäker form. Lägg på laxen. Krydda och strö på smulad ost.

Stek i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Visningar:
3063
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader