Ugnsbakad laxfilé

Mycket uppskattad och lättlagad rätt med lax som smälter i munnen!

Betyg (158 röster)
Antal personer
4 st
Ugnsbakad laxfilé

Ingredienser

4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
salt
citronpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk majonnäs
1 knippa dill

Gör så här

Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar.
Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter.
Blanda grädde med majonnäs och dill.
Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra.

Servera med pressad potatis och en grönsallad. Färskpotatis är också gott till när det är säsong för det.
Visningar:
215773
Sparat:
6349

LIKNANDE RECEPT

Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Lax i ugn - LCH
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader