Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

Torskfilé är härlig mat – smal, lättlagad och inga ben att oroa sig för. I den här rätten finner torsken sig väl tillrätta under ett välsmakande och nyttigt täcke av rotfrukter och persilja.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 torskfiléer ā ca 150 g
saften av 1 citron
4 potatisar
1 palsternacka
1 kålrabbi
1 dl grönsaksbuljong
smör till formen
salt
vitpeppar
1 knippe persilja
2 msk vetemjöl
2 1⁄2 dl fiskbuljong
2 dl crčme fraiche

Gör så här

Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen. Riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min. Sätt ugnen på 225°C.

Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra. Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen.

Rosta mjölet i en torr kastrull och vispa ner fiskbuljongen lite i taget. Sjud upp och låt sjuda 5 min. Blanda ner crème fraiche och persilja. Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.

Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna. Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med vitt ris eller vildrisblandning.
Visningar:
6365
Sparat:
178

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader